srna-ostra luka-poljoprivredna izlozbaU Oštroj Luci danas je održana treća poljoprivredna izložba prodajnog karaktera na kojoj se predstavilo oko 65 izlagača poljoprivrednih proizvoda iz Ribnika, Novog Grada, Prijedora, Banjaluke i Oštre Luke, kao domaćina manifestacije.

Kao i svake godine, naglasak na izložbi bio je predstavljanje različitih vrsta proizvoda od kupine i maline, po čemu je Oštra Luka posebno prepoznatljiva.

Posjetioci su mogli da vide i domaće povrće, voće, proizvode od meda, te različite vrste suvenira i narodnih rukotvorina.

Gosti na ovoj manifestaciji mogli su da uživaju i u gastro ponudi.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar istakao je da opština svake godine nastoji da ovu izložbu u organizacijskom i programskom dijelu podigne na viši nivo.

“S tim ciljem ove godine formirano je i Udruženje uzgajivača jagodičastog i kupinastog voća `KiM` iz Oštre Luke, čiji će zadatak biti da zajedno sa opštinom radi na povećanju ponude i povećanju zasada ovog voća na teritoriji naše opštine”, rekao je Stanar.

On je dodao i da je opština započela proces kupovine zemljišta na kojem će u dogledno vrijeme biti izgrađena hladnjača kako bi proizvođači imali sigurniji plasman svojih proizvoda na tržište.

Poljoprivredna izložba u Oštroj Luci sastavni je dio Ilindanskih dana kojima se 2. avgusta obilježava Ilindan – Dan i krsna slava opštine Oštra Luka.

Ilindanske svečanosti nastavljaju se sutra kada će načelnik opštine Dragan Stanar organizovati prijem za učenike generacije i vukovce sa područja opštine Oštra Luka.

SRNA