rk prijedor-pocetak priprema (1)Prozivkom u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na rijeci Sani, rukometaši Prijedora počeli su pripreme za narednu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Dvadesetorici kandidata za prvu postavu obratio se predsjednik kluba Aleksandar Miljuš, poželjevši im sretan rad, uz predstavljanje mladih juniorskih bh.reprezentativaca iz banjalučkog Borac m:tela: desnog beka Deana Šešića, „pivota“ Dušana Đurića i srednjeg beka Stefana Ćosića, za koje je uvjeren da će se dobro uklopiti i dati dodatni kvalitet ekipi.

-Novo prvenstvo biće teže od prethodnog, jer će u njemu učestvovati 16 klubova. Vodiće se grčevita borba za plasman u plej-of, gdje će, uz Borac m:tel, mjesto tražiti tri prvoplasirane ekipe, ali i za opstanak, s obzirom da će pet napustiti elitni bh.rang. Od vas se očekuje profesionalan pristup i redovno prisustvo na treninzima, kako bi se što bolje spremili za start borbi za bodove, predviđen 12.septembra – istakao je Miljuš.

rk prijedor-pocetak priprema (2)Poslije oporavka od povrede na teren se vratio golman Bojan Babić, dok je jedan od prošlosezosnkih čuvara mreže Miodrag Čutura otišao, Dejan Janković je završio bogatu karijeru, a Prijedorčane su napustili još Beni Škrga i Milan Mirković.

Trener Bojan Unčanin je najavio da je pred podmlađenom ekipom u kojoj su iznad 30 godina samo Jovica Radaković i Dejan Unčanin, a „prati“ ih 29-godišnji Mladen Blagojević, novo dokazivanje.

-Treniraćemo, u bazičnoj fazi priprema, dva puta dnevno, na Gradskom stadionu i dvorani, do nedjelje, potom će se u trenažni proces uključiti i kondicioni trener, profesor Zoran Radinović. Poslije slobodnog dana, subote, od 2.do 8.avgusta boravićemo na planini Kozari, a po povratku, uz još jedan dan pauze slijedi uigravanje kroz prijateljske utakmice. Zbog ranijeg početka Regionalne SEHA lge, naš rival Nekse Našice iz Hrvatske neće biti u mogućnosti da odigra sa nama dva ugovorena meča. Izostaće za avgust i predviđeni turnir za Svesrpskog prvaka – rekao je Unčanin.

rk prijedor-pocetak priprema (3)Ipak, mladi, ali već dokazani stručnjak, nada se da će njegovi izabranici imati adekvatne provjere i da će napraviti domete, koje će potvrditi dosadašnje sa tendencijom sve boljih i boljih rezultata. Podsjetimo rukometaši Prijedora su prošlo takmičenje u premijerligaškom društvu okončali na petom mjestu, a okitili su se i pobjedničkim peharom, prvim mjestom u Kupu Republike Srpske.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com