rudar prijedor-mladost dk (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora, povratnika u Premijer ligu BiH, startovali su ubjedljivom pobjedom nad ekipom debitanta u elitnom rangu, ekipe Mladost Doboj Kakanj, od 3:0(3:0), a cijeli posao obavili su još u prvom poluvremenu. Zbog činjenice da su imali i dobar taktički pristup meču, izabranici šefa stručnog štaba Borisa Gavrana, na kraju su ovacijama sa tribina ispraćeni sa terena.

Režiser trijumfa „zeleno-crnih“ bio je Filip Arežina. U 10.minutu sa oko 40 metara sjajno je „izbacio“ na lijevoj strani Sinišu Radoju. Prvi strijelac Prijedorčana u šampionskoj sezoni u Prvoj ligi Republike Srpske, umakao je svojim čuvarima i poslao loptu u suprotan ugao golmana Adnana Hadžića, kada mu je krenuo u susret.

U 27.minutu ponovo je na sceni Arežina, pošto je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio gornji ugao gola gostiju za prednost svog tima od 2:0.

rudar prijedor-mladost dk (5)U 37.minutu Adnan Hrelja je srušio Dejana Kojića u svom kaznenom prostoru, a Arežuna šutem sa „bijele tačke“ poslao loptu u donji lijevi ugao, a Hadžića na drugu stranu i postavio, ispostaviće se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka veoma dobrog Darka Obradovića, konačan ishod meča.

Kada je u 45.minutu Hrelja zbog novog prekršaja nad Kojićem „zaradio“ drugi žuti karton, što je značilo crveni i njegov put u svlačionicu, mnogi na prijedorskom Gradskom stadionu pomislili su da će „rudari sa Sane“ do vrha napuniti mrežu rivala.

Tako je nagovještavao i sam početak drugog dijela. U 56.minutu Kojić je centrirao sa desne strane, a Nimo Nartej Džasper, koji je ipak u posljednjem trenutku, kao i drugi novajlija iz Gane Džorž Ovusu registrovan, sa ivice šesnaesterca po zemlji šalje loptu tik kraj desne stative. Samo dva minuta kasnije ponovo je Kojić asistent ovoga puta Petru Kuniću, koji sa „peterca“ glavom nije pogodio cilj.

U otvorenoj igri, iako brojčano slabiji, imali su svoje šanse i igrači protivničkog sastava. U 61.minutu pokušao je Anel Husić iz gužve, ali je „teška“ lopta završila u naručju golmana Prijedorčana Dalibora Kozića.

Pet minuta kasnije kapiten Haris Dilaver se našao „oči u oči“ iskosa sa lijeve strane pred Kozićem, koji je opet odlično intervenisao. Bio je Kozić na visdini zadatka i u 79.minutu, jer je još jednom osujetio pokušaj A.Husića da ga iz povoljne pozicije savlada.

Domaći su mogli zasluženu pobjedu učiniti ubjedljivijom u samom finišu. U 86. Minuti, nakon kornera Arežine, najboljeg aktera meča, sa desne strane ponovo je u prilici Džasper, ali glavom ne uspijeva da zatrese mrežu, da bi tek što je ušao u igru minut kasnije zaprijetio i Vladimir Petković.

rudar prijedor-mladost dk (4)URUČEN PEHAR ZA ŠAMPIONSKU TITULU U SRPSKOJ

Prije početka susreta fudbalerima Rudar-Prijedora dodijeljen je pobjednički pehar za osvojeno prvo mjesto u prošlom prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Kapitenu Nebojši Šodiću uručio ga je Dragan Banjac, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS.

Rudar-Prijedor: Mladost Doboj Kakanj 3:0(3:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 700
Sudija: Darko Obradović (Stolac) 7,5
Strijelci: Radoja u 10. i Arežina u 27. i 37.(iz penala) minuti
Žuti kartoni: Čović, Hrelja (Mladost DK)
Crveni karton: Adnan Hrelja (Mladost DK) u 45. minuti

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7,5, Šodić 7, Nišević 7, Burazor 7, Kojić 7,5, Radoja 7 (od 33. Džasper 6,5), Arežina 8, Miloš 7, Ćulum 7, Pejić 7, Kunić 6,5 (od 87. Petković -)

MLADOST DOBOJ KAKANJ:
Hadžić 5,5, Gačan 5,5, Kulović 5 (od 46. Hasanović 5,5), Dilaver 6, Šišić 6, Hrelja 5, Rizvanović 5,5, Delić 5 (od 43. A.Husić 6), E.Husić 5,5 (od 73. Čurić -), Ramović 6, Čović 6

Igrač utakmice: Filip Arežina (Rudar-Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-mladost dk (2) rudar prijedor-mladost dk (3)