glas-krkic-osvetaDržavljanin Norveške Zikrija Krkić (42), koji je optužen za ubistva Muharema Balića i Almira Redžića, u vrijeme činjenja ovog zločina bio je kod kuće.

Ovo je juče na suđenju rođenom Prijedorčaninu i pripadniku vehabijskog pokreta, u banjalučkom Okružnom sudu kazala njegova majka Azemina Krkić.

– Kunem se da je moje dijete nevino i da je prošle godine, kada se to desilo, bio kod kuće. Bio je Bajram i u 21 i u 23 časa je klanjao molitvu i bio je sa svojom i bratovom djecom – kazala je Azemina Krkić, kao svjedok odbrane.

U istom svojstvu juče su saslušani i policajci koji su obezbjeđivali mjesto ubistva, kao i dežurni policajac, kome je prvo javljeno za zločin. Policajac Savo Šerbez kazao je da ga je 28. jula 2014. godine oko 23.35 časova pozvao Irfan Redžić i kazao da je u njegovoj kafani “San” bila pucnjava.

– Rekao je da ne zna šta se desilo i da ne smije izaći. Poslao sam odmah patrolu Milana Lazića i Ostoju Berića i kasnije se ispostavilo da je počinjeno dvostruko ubistvo – kazao je Šerbez.

Policajac Lazić je ispričao da po dolasku ispred kafića “San” u Trnopolju nije bilo nikoga i da je vlasnik Irfan izašao kad je vidio policiju.

– Vrata kafane su bila otvorena, a Irfan nam je rekao da su unutra dva beživotna tijela. Vidjeli smo ih s vrata. On nam je još kazao da je vidio bijeli automobil kako poslije pucnjave odlazi s mjesta zločina – rekao je Lazić.

Optužnica Krkića tereti je 28. jula prošle godine, pola časa prije ponoći u ugostiteljskom objektu “San” u Trnopolju ubio Balića i Redžića, iz Prijedora. U njih je ispalio više od deset metaka iz automatske puške. Njihova tijela pronašao je vlasnik pomenutog kafića Redžić, koji je čuo pucnjavu.

Glas Srpske