ljubija-momacka zgrada (1)U LJubiji kod Prijedora postoji opasnost od rušenja napuštenih i ruiniranih objekata, a najrizičniji među njima je takozvana “momačka zgrada” koja se nalazi u neposrednoj blizini škole.

Policijski službenik Centra javne bezbjednosti Prijedor Darko Maričić rekao je da su članovi Foruma za bezbjednost LJubija ovaj problem istakli kao “gorući” i najpotrebniji za hitno rješavanje.

“Većina tih devastiranih objekata, koji su uglavnom služili za kolektivni i alternativni smještaj, počeli su da se ruše sami od sebe i tako predstavljaju stvarnu opasnost”, rekao je Maričić.

ljubija-momacka zgrada (2)On je dodao da je određeni broj tih objekata u vlasništvu Rudnika željezne rude “LJubija” i da su mještanima LJubije iz ovog preduzeća poručili da sami organizuju rušenje, ali da mještani za to nemaju mogućnosti budući da je LJubija najsiromašnija i socijalno najugroženija mjesna zajednica na teritoriji Prijedora.

“Obratićemo se nadležnim organima da se preduzmu sve mjere u vezi s problemom ruševnih objekata u LJubiji kako bi se spriječile moguće nesreće”, najavila je predsjednik ovog foruma Dragana Malić.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora osnovan je 2003. godine kao savjetodavno tijelo koje čine predstavnici tridesetak institucija. Po ugledu na Prijedor, forumi su osnovani i u nekim susjednim lokalnim zajednicama prijedorske regije, ali i u većim mjesnim zajednicama grada Prijedora.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

ljubija-momacka zgrada (3)