Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 14. do 16. juna realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Takođe, u periodu od 14. do 16. juna realizovana je kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema u vozilu „presretač“.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 274 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 53 učesnika.

Od ukupnog broja sankcionisanih, 38 je po akcentu akcije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 37 vozača, kao i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga.

Sedam vozača zadržano je lišenjem slobode.

Tokom trajanja kontrole prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, evidentirana su 84 prekršaja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija