Dosadašnji povjerenik Duško Miletić izabran je za predsjednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske na prvoj Izbornoj skupštini ove stranke u Prijedoru.

On je izrazio zadovoljstvo postignutim i dodao da će novoformirani Gradski odbor i ljudi koji će voditi SPS u narednom periodu, donijeti još bolje rezultate.

“Trenutno u Skupštini grada imamo tri odbornika, a cilj nam je da ponovo budemo parlamentarni i da imamo tri svoja predstavnika u Skupštini grada Prijedora. Podržavamo kandidata za gradonačelnika Slobodana Javora, kojem želimo da osvoji i drugi mandat”, izjavio je Miletić.

Lider SPS-a Goran Selak rekao je da je Duško Miletić, zajedno sa svojim timom, u Prijedoru pokazao da može, da zna i da doprinosi razvoju ovog grada i regije.

“Socijalistička partija Srpske važna je u Krajini, u Potkozarju, a i ovdje u Prijedoru, gdje nam se svakim danom pridružuju novi članovi. Koristim priliku da pozovem sve vrijedne ljude da se priključe SPS-u, da stvari mijenjamo nabolje. Prostora za napredak ima, ali važno je da pomognemo svakom čovjeku, da se pojedinačno bavimo problemima svakog građanina Republike Srpske, ali i kolektivno. Danas smo došli i da podržimo gradonačelnika Slobodana Javora, jer SPS čini skupštinsku većinu i dio je tima koji predvodi Javor ovdje u Prijedoru”, istakao je Selak.

Za potpredsjednike SPS-a, Gradskog odbora Prijedor, izabrani su Dejan Prpoš, Bojana Kos i Bojan Šormaz, a za sekretara Marko Stolić.

Aktuelni gradonačelnik i predsjednik SNSD Prijedor Slobodan Javor prisustvovao je Izbornoj skupštini zajedno sa predstavnicima partija koje čine skupštinsku većinu u Prijedoru.

Socijalistička partija Srpske osnovana je prije četiri godine, a širom RS sprovodi unutarstranačke izbore.

Kako je rečeno, u mnogim lokalnim zajednicama izabrani su organi u opštinskim i gradskim odborima.

U Banjaluci će uskoro biti održan prvi Kongres Socijalističke partije Srpske na kojem će biti izabran Glavni odbor i novo rukovodstvo SPS-a, najavljeno je iz ove stranke.

kozarski.com