Prijedorski „Merhamet“ uručio je 20 prehrambenih paketa romskim porodicama. Dejan Mašić priča da ima petoro djece i da je svaka pomoć dobro došla.

„Nama znači svaka mrva hljeba ili kruha, znači nam mnogo. Što se tiče ‘Merhameta’, oni sa nama sarađuju od prvog dana, kako su počeli raditi“, rekao je Mašić.

Predsjednik Udruženja Roma Ramo Salešević ističe da imaju dobru saradnju sa „Merhametom“.

„Od kako je formiran ‘Merhamet’ grada Prijedora uvijek je organizovao pomoć i za romske porodice i pomaže shodno svojim mogućnostima. Nadam da ćemo tu saradnju i dalje održati jer je izuzetno dobra“, izjavio je Salešević.

Predsjednica Dobrotvornog društva „Merhamet“ Prijedor Mesudija Selman kaže da je ova pomoć organizovana povodom obilježavanja Bajrama.

„U paketima su osnovni prehrambeni artikli, ono što je svima najpotrebnije, od brašna, ulja, šećera, riže, one osnovne stvari, da malo obradujemo te porodice, znamo da je danas teško živjeti i ljudima koji rade, a kamoli gdje su porodice kod kojih niko ne radi. To nije prvi put da im pomažemo. Oni su naši korisnici, često nam dolaze, a mi im znamo donijeti osim prehrambenih artikala recimo i garderobu pošto oni uglavnom imaju i veći broj djece“, izjavila je Selmanova.

Na području Prijedora ima oko 700 Roma, od kojih je veliki broj djece.

kozarski.com