U okviru obilježavanja Dana policije RS, 4. aprila, u Policijskoj upravi Prijedor organizovan je “Dan otvorenih vrata” za učenike prijedorskih osnovnih škola.

Đaci su imali priliku da vide službena vozila, prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, kao i da razgledaju materijalno-tehnička sredstva koja koristi policija.

“Došao sam da vidim oružje i auta. Sve je jako dobro i želim da postanem policajac kada odrastem”, rekao je Nikola Stojnić, učenik prvog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”.

Slađana Knežević, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, rekla je da su na poziv radnika Policijske uprave Prijedor doveli djecu i da im ovakav događaj mnogo znači.

“Učenici su oduševljeni. Policijski službenici su se potrudili da im ovaj dan ostane u dugom sjećanju”, navela je Kneževićeva.

“Dan otvorenih vrata” organizovan je juče i u Kozarskoj Dubici, a danas je, pored Prijedora, upriličen u Oštroj Luci i Omarskoj.

Zvezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor, kaže da je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima se nastavlja obilježavanje Dana policije Republike Srpske.

“Ono što je važno jeste da smo ugostili naše najmlađe sugrađane, učenike prvih razreda osnovnih škola sa područja grada Prijedora. Oni su imali priliku da vide prvenstveno opremu koju mi koristimo svaki dan u izvršenju svojih policijskih zadataka”, dodala je Alendarevićeva.

Cilj ovakvih druženja je jačanje povjerenja između policije i građana, navode iz Policijske uprave Prijedor.

kozarski.com