Na 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, koje je održano u Banjaluci, učestvovalo je 11 muzičkih škola. Među njima je bila i prijedorska Muzička škola „Savo Balaban“. Učešće na takmičenju uzeo je 31 učenik, a osvojena je 31 nagrada.

Direktor škole Aljoša Novaković ističe da je ponosan i srećan zbog ostvarenih rezultata, te navodi da su se učenici i profesori predano spremali za ovo takmičenje.

”Ukupno smo osvojili 31 nagradu, što je reper našeg školskog takmičenja koje smo nedavno imali ovdje. Nagrade su skoro identične. Upravo kako su profesori ocijenili naše učenike, to se ponovilo i na republičkom takmičenju. Osvoili smo 1 specijalnu, 13 prvih, 16 drugih, i 1 treću nagradu”, naveo je Novaković.

Profesori i učenici kažu da je konkurencija bila izuzetno jaka, pa su im i nagrade zato draže. Ponosni su i srećni jer, kako kažu, trudili su se da budu što bolji, da daju sve od sebe, jer samo rad daje uspješne rezultate.

U Muzičkoj školi „Savo Balaban“ ponosni su zbog rezultata na republičkom takmičenju, a do njih su došli učenjem, istrajnim radom i vježbanjem.

kozarski.com