Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 22.03.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu i učiniocu protiv M.M. i B.M. iz Kostajnice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, „Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Zaključenje štetnog ugovora“.

Krivična djela izvršena su na način da je osumnjičeni M.M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice privrednog subjekta iz Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača-pravnog lica iz Italije, prodao jedanaest teretnih i dva putnička motorna vozila drugom privrednom društvu iz Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B.M.

Novčani iznos od 142.611,53 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu.

Kako je vrijednost prometovanih vozila procijenjena na 600.800 KM, osumnjičeni M.M. i B.M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije.

PU Prijedor
foto – ilustracija