Borac (Kozarska Dubica): Omarska 2:0

Zgonjanin ‘72, Yordan ‘75

Sudija: Došlo Srđan (I Sarajevo)
Gledalaca:300
Žuti kartoni: Zgonjanin, Gavrić (Borac) Kralj (Omarska)

Borac
Zeljković, Mitrović, Burazor (Pamplona), Krneta (Pekić S.), Tomaš (Gavrić), Zgonjanin, Pekić N., Gavrić (Janković), Malbašić, Božić (Yordan), Perić
Trener: Slobodan Starčević

Omarska
Zgonjanin Milan, Kopanja, Kralj, Krecelj (Rastoka), Anđić (Petković), Jaćimović, Nišić L., Jovičić, Kovačević (Sadžak), Nišić Đ. (Marin), Domuzin (Panić)
Trener: Saša Keranović

U prvom proljetnom kolu Omarska je gostovala kod starog rivala, Borca u Kozarskoj Dubici. Odigrana je jedna prava, muška, prvenstvena utakmica u kojoj je na kraju slavio Borac sa 2-0. Utakmica je odigrana po teškom terenu, ali u lijepom ambijentu, pred više od 300 gledalaca i mora se istaći fer i korektna igra igrača obje ekipe.

Pobjeda Borca je zaslužena, ali mora se istaći i da se Omarska pokazala u dobrom svijetlu, kao spremna i organizovana ekipa i na kraju je poražena zbog nesretne tri minute u finišu utakmice.

Dakle, viđena je jedna rovovska borba na sredini terena sa veoma malo prilika. U trinaestom minutu sudija Došlo je dosudio jedanaesterac za Borac. Nije se radilo o opasnom centaršutu, lopta je već bježala van šesnaesterca, u duelu su bili Jovičić i Krneta i sudija je pokazao na penal. Ipak, Burazor je loše izveo penal, šutirao iznad gola i ostalo je 0-0. Do kraja poluvremena igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a Omarska je imala dvije poluprilike. Do kraja nije bilo većih opasnosti i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu viđena je identična igra i djelovalo je da će se utakmica završiti početnim rezultatom. I onda u 70.minutu momenat odluke. Do tada odlični i neprelazni, Anđić i Krecelj su se u jednom skoku sudarili glavama i nakon nešto duže pauze Anđić je morao napustiti igru, a Krecelj je nakon ukazane pomoći utakmicu nastavio sa zamotanom glavom.

Borac je iskoristio smušenost u odbrani Omarske i sa dva brza gola došao do sva tri boda. Prvo je u 72. minutu Zgonjanin glavom nakon kornera zatresao mrežu gostiju, a samo tri minuta kasnije brzonogi Yordan koristi ubacivanje sa strane i postavlja konačan rezultata 2-0 za Borac.

Nadali smo se da ćemo se iz K. Dubice vratiti neporaženi, ali nema se šta zamjeriti igračima Omarske. Viđena je jedna nova spremna, borbena ekipa i po danas viđenom kvalitetnija nego jesenas, pa se nadamo da će žetva bodova početi već naredne nedjelje kada u Omarskoj dočekujemo Drinu iz Zvornika.

FK Omarska