Supruga zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića lično je prijavila Centru za socijalni rad da je žrtva nasilja u porodici.

Direktor Centra za socijalni rad Prijedor Milorad Radić za Srpskainfo kaže da je prvo policija preksinoć obavijestila dežurnog radnika o prijavljenom nasilju, a da je supruga dan poslije to i lično uradila.

“Psihički i fizički maltretirao suprugu”: Zamjenik gradonačelnika Prijedora prijavljen za porodično nasilje, on demantuje

Policiji je 8. novembra prijavljeno da je zamjenik gradonačelnika psihički i fizički zlostavljao suprugu.

– Stručni radnici Centra su sa njom razgovarali, obavili sve što treba po zakonu, a u detalje ne možemo ulaziti – kaže Radić koji dodaje da će biti obavljen razgovor i sa drugom stranom ako se utvrdi da je bilo nasilja.

– Istražni organi utvrđuju da li je bilo nasilja, a na osnovu njihovog izvještaja mi postupamo dalje, kao i na osnovu izjave prijavitelja o nasilju – kaže Radić uz opasku da u medijskom izvještavanju o slučaju prijavljenog nasilja ima „prenapuhanih stvari“.

Na pitanje šta je tačno prenapuhano, on kaže da prvo nije tačno da su po prijavi na lice mjesta izlazili radnici Centra za socijalni rad.

Šta je još prenapuhano? – Ne bih ulazio u detalje. Meni je stvarno žao te žene, ali mi je žao i njega ako nije tačno – komentariše direktor Centra za socijalni rad u Prijedoru.

Šta ako se utvrdi da ona zaista jeste žrtva porodičnog nasilja?

– Slijede mjere, sud izriče mjere na prijedlog policije i Centra za socijalni rad. Dakle, sve zavisi od istrage policije i tužilaštva ako je bude. Mi svoj dio završavamo i mimo njih, a policija je nadležna da utvrdi da li je bilo nasilja – zaključuje Radić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević juče je potvrdio da je bio u policiji. – Bio sam u policiji. Vi običnu svađu supružnika hoćete da pretvorite u nasilje – kazao je Kovačević.

srpskainfo.com