Zamenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević prijavljen je policiji zbog porodičnog nasilja. Kako saznaje BN, osim policije na teren su izlazili i službenici prijedorskog Centra za socijalni rad.

Zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja supruge, u srijedu u vremenu od 19.00 do 21.00 čas, prijavu protiv Žarka Kovačevića podnijela je njena sestra. Supruga se sa djecom od nasilnika sklonila kod majke, a dobro upućeni izvori tvrde da se ovaj slučaj pokušava zataškati.

U Policijskoj upravi Prijedor ovu informaciju danas nisu mogli da potvrde, ali u policijskom biltenu za 8. novembar je prijavljeno jedno krivično djelo tjelesne povrede i narušavanje javnog reda i mira, vrijeđanje, tuča i fizički napad.

“To je obična svađa”
Zamjenik gradonačelika Prijedora javio se večeras BN-u, tvrdeći da nije bilo porodičnog nasilja nego da je u pitanju obična svađa supružnika, koji žive u vanbračnoj zajednici.

– Bio sam u policiji. Vi običnu svađu supružnika hoćete da pretvorite u nasilje – kazao je Kovačević, upućujući prijetnje i zahtijevajući da mu otkrijemo izvor.

“Ko vam je to rekao”, glasilo je Kovačevićevo pitanje na koje nije dobio odgovor. On je dalje insistirao, navodeći da nam je otkrio da je bila svađa između supružnika koji žive u vanbračnoj zajednici.

Žarko Kovačević je na mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora došao u oktobru 2021. kao kandidat Ujedinjene Srpske, ali je zbog nezadovoljstva unutarstranačkim odnosima i odnosima prema stranci, proljetos napustio Ujedinjenu Srpsku u kojoj je bio član glavnog odbora i potpredsjednik gradskog odbora Prijedor.

Kovačević je i ranije bio pod lupom medija i javnosti zbog svojih istupa na društvenim mrežama.

Prije više od dvije godine objavio je fotografiju na kojoj je pozirao sa nacističkom kapom. Sredinom aprila prošle godine Kovačević je na katolički Uskrs objavio poruku na društvenim mrežama u kojoj je, između ostalog, naveo da ne treba da čestita katolički Uskrs i da se “gnuša” katolika, piše BN.

Zbog takvih i sličnih izjava, protiv njega je podneseno više prijava za klevetu.

srpskainfo.com