udrimuski-zubanovic napustio intenzivni odjel (1)Intenzivni odjel klinike “Rangueil” u Toulouse-u, juče je napustio Nijaz Zubanović iz Donje Ljubije, čiji je život spašen zahvaljujući ljekarima iz ove klinike.

U kratkom razgovoru sa predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem, Nijaz je rekao da se osjeća super, gotovo preporođeno i da je sada spreman na transplantaciju.

Profesor Lionel Rostaing ga je posjetio dva puta te vidio poboljšanja u njegovom zdravstvenom stanju i kompletan tim francuskih ljekara je čestitao koordinatorima OTVORENE MREŽE na brzoj i efikasnoj reakciji te su dodali da su sretni što sarađuju sa takvom jednom organizacijom, koja u svakom trenutku skače u odbranu života bh. građana.

udrimuski-zubanovic napustio intenzivni odjel (2)Nijaz Zubanović će ostati u klinici “Rangueil” kako bi se nastavio njegov oporavak a, s njim se trenutno u Tolouse-u nalazi pored koordinatora OTVORENE MREŽE, i Mevludin Terzić, koji je prebačen u Toulouse radi dodatnih postransplantacionih pregleda.

Udrimuski.ba