I u trinaestom kolu Omarsku igra protiv jedno protivnika sa kojim do sada nikada nije igrala. Naime, Omarska putuje na Pale, na megdan Romaniji. Nadamo se daće ishod biti drugačiji nego u susretima sa Leotarom i Veležom.

Veoma bitna utakmica, možda i najbitnija utakmica ove polusezone. Nije poslednji voz za Omarsku, ali jeste jedan od poslednjih. Sam pogled na tabelu dovoljno govori. Omarska je trenutno poslednja, a Romanija je samo poziciju iznad Omarske i ove dvije ekipe se trenutno nalaze u zoni ispadanja. Nisu mnogo odmakli ostali rivali, tako da bi se sa tri boda uhvatio priključak sa sredinom tabele, a ekipa koja izgubi će ostati prikovana za dno tabele.

Kao što smo rekli i prošli put, u fudbalu se sve veoma brzo mjenja. Do 30.minuta utakmice sa Veležom sve je izgledalo sjajno iz ugla Omarske, da bi potom Omarska doživjela jedna od najtežih poraza u istoriji. Sigurno je da je poraz pogodio i klub i igrače Omarske, ali isto tako uvjereni smo da će se ekipa dodatno stisnuti, da će se igrači dodatno potruditi jer bi dobar rezultata sa Pala ponovo sve preokrenuo.

Romanija je ekipa koja mnogo bolje partije pruža kod kuće, jer je svih devet bodova osvojila na domaćem terenu, ali činjenica je i da Omarska ove sezone bolje igra u gostima, pa se nadamo jednoj dobroj partiji na gostovanju kod Romanije i pozitivnom rezultatu.

Panić i Stojnić će izostati zbog kartona, a ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu.

FK Omarska