program prijedor-posjeta profesora italiji (1)Udruženje Program Prijedor iz Trenta i Agencija lokalne demokratije Prijedor su u periodu od 22. do 25. aprila 2015. godine realizovali studijsko putovanje u Trentino za četiri profesora Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor.

Imajući u vidu dugogodišnju saradnju i na osnovu iskazanog interesa od strane Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor, tema ovogodišnje studijske posjete Trentinu bila je razmjena iskustava na temu uvođenja novog smjera Agroturistički tehničar u nastavni plan i program Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor, potvrdio je Dragan Došen, delegat Udruženja Program Prijedor.

Prvog dana boravka u Trentinu upriličena je posjeta poljoprivrednom institutu San Michele (posjeta izložbi tradicionalnih proizvoda i obilazak različitih smjerova), sastanak sa pomoćnikom direktora za nastavu Poljoprivrednog instituta San Michele all’Adige, te posjeta didaktičkoj farmi s ciljem sagledavanja kako se odvija praktična nastava, dok je drugog dana boravka upriličena posjeta kabinetu praktične nastave i sastanak sa profesorima škole Tambosi- Battisti, smjer Turistički tehničar

Udruženja Program Prijedor
program prijedor-posjeta profesora italiji (3) program prijedor-posjeta profesora italiji (2)