U prošlu subotu, na gazdinstvu Rajka Zorića u Rasavcima kod Prijedora, od posljedice strujnog udara stradalo je sedam muznih grla, od ukupno osam grla sa kojima raspolaže.

Ovo su saopštili iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača mljekara Srpske, iz kojeg su farmerima uputili apel za pomoć Zorićima.

– Gazdinstvo Rajka Zorića broji šest članova, uključujući troje djece i bavi se isključivo proizvodnjom mlijeka. Mlijeko predaju mljekari iz Kozarske Dubice, a zbog nastale štete ugrožena je egzistencija ove porodice – saopštili su iz pomenutog udruženja.

Naglašavaju da svi koji žele da pomognu Rajku Zoriću, a kojem je uginulo 7 krava od posljedica strujnog udara, mogu da uplate novčana sredstva na njegov lični račun br: 5550488155933430 (svrha uplate „pomoć Rajku Zoriću“) u skladu sa svojim mogućnostima.

– U telefonskom razgovoru Rajkom je naglasio da mu je prvenstveno potrebna krava, jer nema ni kapi mlijeka kako bi mogao da nahrani telad. Rajka Zorića za bilo koji vid druge pomoći možete kontaktirati na br tel: 065/752-539 – poručuju iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Srpske.

srpskainfo.com