Na području Policijske uprave Prijedoru periodu od 24. do 27. maja realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 624 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je sankcionisano 66 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisana su 52 učesnika u saobraćaju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 50 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržana su tri vozača. Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržana su dva pješaka.

Policijska uprava Prijedorapeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija