Nenad Mejakić ponovo je izabran za predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske na redovnoj izbornoj skupštini koja je održana u Prijedoru.

Mejakić je novinarima izjavio da je u stranci od njenog osnivanja 2017. godine i da je zadovoljan njenim radom u ovom gradu.

“Mi smo stranka koja je nastala u ovom gradu gdje je trebala da donese druge ideje i ljudi su to prepoznali i dobijali smo podršku. U isto vrijeme su se pojavile i neke druge stranke koje više i ne postoje ili nisu neki značajan politički faktor. Mi smo opstali i nadamo se još boljim rezultatima u budućnosti”, rekao je Mejakić.

Izbornoj skupštini, na kojoj je izabran i novi Gradski odbor stranke, prisustovovao je i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je novinarima izjavio da samo velike i organizovane partije imaju redovne izborne cikluse u kojima pretresu šta su radile, vide članstvo i na demokratski način sagledavaju prošlost, sadašnjost i budućnost stranke.

“Ujedinjena Srpska je sposobna da to iznese, ona je parlamentarna na svim nivoima i skoro u svim gradovima i opština ima svoje gradonačelnike, načelnike ili predsjednike skupština, ministre i predsjednika Narodne skupštine, poslanike u Parlametnarnoj skupštini, zastupljena je i u Savjetu ministara i to nosi jednu odgovornost da na ozbiljan način pristupa izbornim ciklusima”, rekao je Stevandić.

On je dodao da izbori nisu proforme nego su ozbiljna stepenica za buduće napredovanje.

“U Ujedinjenoj Srpskoj očekujemo novi rast, svi izbori jedan za drugim su pokazivali naš rast i naravno i sada, u godini koja nije izborna, vrijeme je da se presaberemo, pogledamo i udarimo temelje za iduću godinu koja će biti izborna”, poručio je Stevandić.

SRNA