Deficit radne snage u Republici Srpskoj postavlja pitanje ko na tržištu rada diktira uslove – poslodavci ili radnici.

Mišljenja su podijeljena. Dok poslodavci smatraju da je stvar uzajamnog dogovora, sindikat je kategoričan – tempo i uslove na tržištu rada diktiraju poslodavci.

Raundlajner, strani investitor koji posluje u Prijedoru, 100 odsto izvozno orijentisan, do sada je imao dovoljan broj radnika. U ovoj firmi kažu da će zaposlene zasigurno zadržati, ali procjene za pronalazak novih u budućnosti su neizvjesne.

– U ovoj godini ukazala se potreba za novom radnom snagom. Instalirali smo dvije nove mašine u pogonu i proširili obim proizvodnje, tako da nam je potrebna nova radna snaga – kaže Osman DŽamastagić, direktor ove firme.

Iako ova firma za rad u proizvodnji ne bira stručnu spremu, iz Zanatsko-preduzetničke komore kažu da su u Srpskoj generalno zanatlije deficitaran kadar. Na tržištu rada skoro da je nemoguće pronaći kvalifikovanu radnu snagu, a vapaj evropskog tržišta za zanatlijama dodatno povećava odlazak.

– Svi zanati su deficitarni, a najviše u oblasti građevinarstva, gdje je velika potražnja za bageristima, tesarima, molerima… Takođe, deficitarni su i trgovci i konobari – navodi Јovica Brfatić iz Zanatsko-preduzetničke komore.

Da postoji jednakost između poslodavaca i radnika, stav je Unije poslodavaca. Međutim, u Saveza sindikata imaju sasvim suprotno mišljenje o ovom pitanju.

– Tempo i uslove diktiraju upravo poslodavci. Zato i imamo kao posljedicu takvog ponašanja odlazak ljudi sa ovih prostora, isključivo zbog niskih plata i loših uslova rada – smatra predsjendica Saveza sindikata Ranka Mišić.

Predsjednik Unije poslodavaca Saša Trivić kaže da radnici i poslodavci zajednički diktiraju tržište rada.

– Pitanje je da li su poslodavci u stanju to obezbijede plate koje neki radnici traže. Neke firme propadaju, u neke će doći strana radna snaga da radi za onaj novac koji je poslodavac u stanju da obezbijedi – navodi Trivić.

Dok je za pojedine poslodavce rješenje strana radna snaga, iz sindikata su kategorični – rješenje je doslovno provođenje trenutnih zakona i potpisivanje kolektivnih ugovora, što bi dovelo do jednakog učešća obje strane u svijetu rada i kapitala.

RTRS