Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor,dana 21.03.2023.godine, podnijeli su izvještaj protiv lica N.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prevara u privrednom poslovanju“.

Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnesen je i izvještaj protiv lica Z.K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Prvoosumnjičeni N.K. se tereti da je kao ovlašćeni radnik društva ograničene odgovornosti iz Prijedora dana 31.01.2023. godine sklopio poslovni dogovor sa licima Z.H. i E.H. iz Teočaka koji su tom prilikom za potrebe preduzeća iz Teočaka od N.K. naručili drvne sortimente i građu u vrijednosti od 7.040 KM, platili mu u gotovini avans u iznosu od 3.500 KM, te kod ovlašćenog knjigovođe o tome sačinili pisani predračun, ali im dogovorena roba nikada nije isporučena.

Na ovaj način osumnjičeni je lažnim prikazivanjem činjenica obmanuo i doveo u zabludu navedena lica i pomenuto preduzeće u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 3.500 KM.

Drugoosumnjičeni Z.K. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Prijedora, nevršenjem zakonom propisane dužnosti, omogućio ovlašćenom licu navedenog društva N.K., da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.500 KM, na štetu pomenutih lica i navedenog privrednog subjekta.

PU Prijedor
Foto – ilustracija