Ljekar Predrag Stojnić iz Prijedora, zaposlen u ovdašnjoj bolnici, izjasnio se danas pred Osnovnim sudom u Prijedoru da nije kriv za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor optužilo je Stojnića da je 25. avgusta 2019. godine, kao dežurni ljekar u bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, učinio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu oštećene J.D. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

U optužnici je navedeno da on nije obavio dijagnostičke pretrage – CT snimanje glave i mozga, rendgen i CT snimanje grudnog koša čime bi se vidjeli prelomi kostiju, glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje šupljine, te masivni prelomi rebara i ključne kosti kao i nagnječenja pluća.

Pacijentkinja je upućena na odjeljenje psihijatrije gdje joj se stanje pogoršalo zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog liječenja, a 26. avgusta 2019. u 23.30 je umrla.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor na ročištu za izjašnjenje o krivici predstavljao je tužilac Irman Dedić, a optuženog Stojnića brani advokat Vesna Rujević.

Optuženi Stojnić zatražio je danas da se iz postupka isključi javnost, obrazlažući da ne želi da se “povlači po medijima”.

Sudija Predrag Tepić je optuženog informisao u kojim slučajevima se javnost može isključiti i objasnio da ovaj slučaj ne spada u vrstu predmeta u kojima je moguće donijeti odluku o isključenju javnosti, kao što su državna tajna, bezbjednosna pitanja, zaštita maloljetnika, zaštita intimnosti i slično.

srpskainfo.com
Foto – ilustracija