Na području Policijske uprave Prijedor 08., 10. i 11. marta realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 1.144 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 125 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 100 vozača, od kojih 97 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu, 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju i 1 vozač zbog odbijanja da se podvrgne kontroli prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 9 vozača i 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija