Gojko V. iz Prijedora optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Ljuboje J. a u ovom slučaju optužnicom je obuhvaćen i Đorđe R. jer je vozaču pomogao da sakrije automobil nakon nesreće kako bi izbjegao odgovornost, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Optužnicu protiv njih podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo, koje Gojka V. tereti za ugrožavanje javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Đorđa R. terete za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Prema optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Prijedoru, saobraćajna nesreća za koju se tereti Gojko V. desila se 13. maja 2018. godine pola časa iza ponoći u Omarskoj u zaseoku Danići.

Navodi se da je Gojko V. vozeći “fijat punto” naletio na pješaka koji mu je bio okrenut leđima te ga je udario i odbacio 30 metara nanijevši mu teške povrede od kojih je preminuo.

Navodi se da je optuženi vozio 70 kilometara na čas, a na toj dionici puta dozvoljena brzina je bila do 60 kilometara na čas.

– Optuženi je bio svjestan da usljed takvog kretanja može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, ali je olako držao da neće nastupiti zabranjena posljedica. Tako je tokom upravljanja vozilom u noćnim uslovima vožnje, kolovozom koji se pružao u lijevu krivinu, nije obratio pažnju na pješaka koji se nalazio na kolovozu. Prednjim desnim dijelom vozila udario je u lijevu nogu pješaka koji se kretao regionalnim putem u istom smjeru ispred automobila, leđima okrenut nailazećem automobilu, zauzimajući oko metar širine saobraćajne trake od desne ivice kolovoza. Usljed toga pješak je nabačen na automobil te je udario u vjetrobransko staklo nakon čega je odbačen 30 metara unaprijed u putni kanal-navodi se iz optužnici te dodaje da je pješak Ljuboje J. preminuo usljed masivnih i višestrukih povreda koje je zadobio.

Prema optužnici Gojko V. je nakon nesreće pobjegao te nije ukazao pomoć pješaku niti je o tome obavijestio Dom zdravlja.

Đorđa R. terete da je istu veče nakon saobraćajne nesreće Gojku V. pružio pomoć tako što mu je omogućio da u njegovu garažu ostavi automobil na kome su bili tragovi saobraćajne nesreće.

On je garažu zaključao i kako se navodi tako je vozaču omogućio da ne bude otkriven kao izvršilac krivičnog djela.

Glas Srpske