Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv komesara Prve lige Republike Srpske za rukometaše Elvisa Marčetića i Darka Gligorevića iz Prijedora, jer su iz kase Rukometnog kluba “Veterani” prisvojili više od 840.000 maraka!

Obojici je na teret stavljeno krivično djelo pronevjere za koje je zaprijećena kazna od dvije do deset godina zatvora, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Prema optužnici Marčetić se tereti da je obavljajući funkciju predsjednika Skupštine RK “Veterani” iz Prijedora od 2009. do 23. januara 2018. godine, u namjeri pribavaljanja imovinske koristi, prisvojio novac s računa kluba otvorenog u “Sberbanci”.

“Iskorištavajući položaj predsjednika Skupštine RK “Veterani” i lica ovlaštenog za raspolaganje novčanim sredstvima na žiro računu kluba na nalozima za isplatu (čekovima) pored svog potpisa, potpisivao i Darka Gligorevića i Milana Tubina, koji su pored osumnjičenog bili ovlašteni za raspolaganje novčanim sredstvima, te je ovjeravao pečatom RK “Veterani” Prijedor naloge za isplatu- čekove, na koji način je podigao novac sa navedenog žiro računa u ukupnom iznosu od 763.985 KM, a da pri tome nije evidentirao niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već je isti zadržao za sebe”, navodi se u optužnici, u kojoj su detaljno navedeni tačni iznosi novca, koji su podizani po godinama.

Gligoreviću se na teret stavlja da je, kao jedna od ovlaštenih osoba za raspolaganje novčanim iznosima, od 2010. godine do 2016. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, protivpravno prisvojio novac sa žiro računa kluna.

“Ovlašćenje je koristio tako što je na nalozima za isplatu (čekovima) potpisivao Elvisa Marčetića i Milana Tubina koji su, pored osumnjičenog, bili ovlašteni za raspolaganje novcem, te je sa žiro računa podigao novac u iznosu od 80.470 KM, a pri tome nije evidentirao niti opravdao svrhe u koje je novac potrošen, već je isti zadržao za sebe”, dodaje se u optužnici.

unaworld.com/ba