Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 24. do 26. februara realizovana je republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije ukupno je sankcionisano 99 učesnika u saobraćaju, od čega 77 po akcentu akcije. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 75 vozača, jedan vozač koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola i jedan vozač zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 16 vozača, jedan vozač koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola i jedan vozač zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržana su dva pješaka. Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija