Na putu Kozarac-Mrakovica kao i na samoj Mrakovici vlada velika gužva pa se slobodno može reći da je Kozara u svojevrsnoj blokadi.

Snijeg, nedovoljan broj parking mjesta, nedjelja, želja brojnih Prijedorčana i mještana okolnih gradova i opština da posjete danas Kozaru, doveli su do velikih gužvi i zastoja na “krajiškoj ljepotici”.

Kako saznajemo od naših čitalaca, trenutno je gotovo nemoguće automobilom stići na Mrakovicu iz pravca Kozarca zbog velikog broja vozila koja su parkirana sa obje strane kolovoza na prilazima Kozari.

Ništa bolje nije na platou kod nekadašnjeg hotela “Monument” i hotela “Bijele vode”, kod “Titove vile”, na prilazima ski stazama, kao i na samoj saobraćajnici koja vodi na Kozaru.

Prema riječima naših sagovornika “parkiralo se svuda i kako je ko stigao” pa su blokirana vozila posjetilaca koji su već krenuli sa Kozare ali trenutno ne mogu nikuda da mrdnu.

Brojni posjetioci se vraćaju i sa ulazne rampe u Nacionalni park nakon što od radnika koji prodaju karte čuju za situaciju na Mrakovici.

Iskreno se nadamo da se neće desiti neka nepredviđena situacija i da neće biti potrebna pomoć dežurnih službi poput hitne pomoći, vatrogasaca i policije, jer će i njima biti nemoguća misija stići na Mrakovicu.

Možda će nakon današnjeg haosa na Kozari konačno biti pokrenuto pitanje regulisanja saobraćaja na “krajiškoj ljepotici” tokom zimske sezone, a naročito u dane vikenda.

Tekst i foto (ustupljena fotografija) – www.prijedordanas.com