Dvedesetdevetogodišnji Dimitrije Vokić uzor je mnogim mladim lјudima. Od malih nogu počeo je da se bavi plesom, glumom, da uči jezike, vodi dječije emisije na radiju i bavi se sportskim aktivnostima.

“U djetinjstvu nisam imao mira nikad. Neko sam ko je uvijek vodio ispunjen i sadržajan život. Pronalazio sam vremena za sve i djetinjstvo je za mene bilo lijepo, razigrano i ispunjeno. Organizacija je bila klјučni faktor da se sve stigne i mislim da mi je to išlo od ruke.”, navodi Vokić.

Dimitrijevi srednjoškolski dani posebna su priča. Tu je, kako kaže, udario temelј onoga što je zapravo danas.

“Ja sam srećan kad se sjetim srednjoškolskih dana. Išao sam u Muzičku školu ,,Savo Balaban”. Uvijek smo bili posebna mala grupica, izdvojena, čak i fizički od Srednjoškolskog centra. Imali smo svoj mali svijet. Pored Muzičke škole je i Pozorište gdje sam provodio puno vremena. ”, dodaje Dimitrije.

Studentski dani i odvajanje od roditelјa početak su jednog novog života. Banja Luka i Akademija umjetnosti bili su Vokićev izbor.

“Nije bilo jednostavno. Nova sredina, novi lјudi, okruženje, sve potpuno novo. Pogotovo u tim godinama. Većina nas iz srednje škole je otišla zajedno i tu smo stvorili neki krug sigurne zone. Prvo sam upisao Muzičku akademiju, zatim Dramsku. Sticao sam veći broj poznanika, prijatelјa i ja sam Banja Luku zavolio. Slobodno mogu reći da je to moja druga kuća”, dodaje Dimitrije.

Svi su nakon studiranja očekivali i da će Dimitrije postati glumac. Međutim, dešava se potpuni preokret.

On za životni poziv bira nešto što je oduvijek bio njegov hobi. Mjesto frizera zauzima prvo mjesto, a svemu tome presudila je lјubav prema poslu.

“Imao sam oko pet godina kada sam se prvi put dotakao neke kosice i to češlјao, vezao , pleo pletenice. U srednjoj školi se desio najveći preokret kada sam svojoj mlađoj sestri počeo da da pravim frizure. Imao sam oko petnaest godina, a ona negdje oko šest. Sve to kačio sam na društvenu mrežu, tada dominantnu fejsbuk i bilo je djevojaka koje su htjele da imaju takve frizure. I, tako sam stekao neke svoje prve klijente. U Banja Luci tokom studentskih dana, to je bio način mog finansiranja. Živio sam od toga što sam radio iz hobija kao student. Mislim da je lјubav prema frizerskom poslu presudila. Nikada ne bih mjenjao taj svoj put u smislu da sam studirao i sve to. Kada bi me pitali šta najviše volim uska je borba između glume i frizerskog posla. Samo kada sam otišao u Beograd mnogo je lakše bilo zaposliti se u frizerskom salonu, raditi i dobiti platu, nego biti samostalan glumac u tolikom gradu. To je prevagnulo zašto sam se intezivnije bavio tim frizerskim poslom, ali sad se najviše i dominantno bavim samo tim. I srećan sam, zadovolјan i ispunio sam mnogo više, nego što sam se nadao”, dodaje Vokić.

Nije ni maštao da će raditi „o glavi“ estradnim zvijezdama koje su prepoznatlјive u svijetu.

“Prvi put sam imao susret sa Jelenom Karleušom i pravio sam se da sam smiren i hladan, a to nije bilo tako. To je bilo potpuno spontano u salonu u kojem sam ja radio, u kojem se ona frizira 25 godina. I mislio sam da se neće desiti situacija da joj operem kosu, a kamoli da radim frizuru za frizurom. Sve je to nenadano došlo“, priča on.

USKORO I PREDSTAVA

Pozorišne daske dio su njega bez obzira na sve i uskoro planira da im se ponovo vrati. ,, Jednu predstavu već pripremam. Dvoumim se da budem iskren samo oko teksta koji će biti. To će i prijedorska publika imati priliku vidjeti kada bude gotovo nekad u toku godine”, otkriva ovaj poznati beogradski frizer.

“Jednu predstavu već pripremam. Dvoumim se da budem iskren samo oko teksta koji će biti. To će i prijedorska publika imati priliku vidjeti kada bude gotovo nekad u toku godine”, otkriva ovaj poznati beogradski frizer.

Svoj život prezentuje i na društvenim mrežama, najviše na instagramu. Kako kaže, tamo predstavlјa realnu sliku svog života.

”Ja sa instagramom i sa tim društvenim mrežama baratam veoma iskreno, nema laži, nema prevare. Kada je sve lijepo kačim, kada je neki turbulentan period i to kačim”, ističe Vokić.

Priča i da je srećan i da aktivno radi na tome da bude srećan. Odlazi na psiho terapije, druži se sa dobrim, plemenitim i vrijednim lјudima. Ističe i da su tri grada, svaki na svoj način ostavili pečat do sada u njegovom životu. Ipak, u srcu na prvom mjestu je njegov rodni Prijedor.

”Prijedor je dom, kuća, djetinjstvo, roditelјi, sestra, baka, ali dio srca pripada Banja Luci. U Prijedoru sam proveo 18 godina, zatim sedam u Banja Luci i četiri u Beogradu. Svaki od ta tri grada ima mjesto u mom srcu, ali Prijedor ipak stavlјam na prvo”, kaže Dimitrije i za kraj poručuje mladima da ostanu autentični, da slušaju svoje potrebe i vjeruju u ono što osjećaju. ”Ne smiju dozvoliti da im bilo ko lomi krila” naglašava Vokić za kraj našeg razgovora.

kozarski.com