Lažni pedijatri opsjedaju majke na društvenim mrežama i traže slike golišavih beba.

Navodno nude pomoć, a zapravo im je u cilju samo da dobiju fotografije dječjih polnih organa i video-zapise!

Na ovo su upozorile majke na društvenim mrežama, tačnije na grupi “Trudnice, mamice, bebice”.

One su alarmirale ostale roditelje, koji su članovi ove grupe, da budu na oprezu i ne nasjedaju na priče lažnog pedijatra, koji je, po svemu sudeći, pedofil!

– Pažnja, ako je ovdje postavila oglas dotična Dragana Babić, predstavlja se kao pedijatar, u stvari traži gole slike djeteta da joj se pošalju – stoji u upozorenju jedne majke. Potom su se u komentarima javljale žene kojima se izvjesna doktorka javljala sama, nudila pomoć i insistirala na razgovoru o dječjim polnim organima, a kasnije i na fotografijama.

Kurir je imao uvid u poruke koje je ova žena slala pojedinim majkama, u kojima od majki traži slike, a zatim i video-snimak na kom treba da se vidi kako majka dječaku povlači kožicu na polnom organu, a kako bi ona provjerila da li je sve u redu.

Kurir je stupio u kontakt sa dvije majke, koje su željele da ostanu anonimne, a od kojih je lažna doktorka, koja se predstavlja kao Dragana Babić, tražila slike golih beba.

Na mrežama ima mnogo pedofila, sve sumnjivo prijaviti MUP

Prof. dr Goran Kunjadić, specijalista za sajber-bezbijednost, ističe da je potrebno da roditelji o ovome obavijeste Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala (VTK).

– Oni se bave i borbom protiv pedofilije, imali su dosta uspješnih akcija razotkrivanja pedofila. Potrebno je i da o tome obavijeste društvenu mrežu na kojoj se to desilo. VTK može da dobije podatke od njih o tom profilu, a kada budu obavještavali VTK, treba da navedu i da je taj profil ukinut, onda će oni preduzeti mjere. Roditelji moraju biti pažljivi i da čim je nešto sumnjivo, prijave policiji. Posebno da vode računa kome šalju fotografije svoje djece, jer na društvenim mrežama vreba mnogo pedofila. Ne treba nikome vjerovati na slijepo – upozorava Kunjadić.

– Ona je postavila oglas u toj našoj grupi kako je pedijatar i ako nam nešto treba, da možemo slobodno da je pitamo i za sva pitanja da joj se obratimo. Uglavnom je ona prva pisala majkama. Bar na 10 profila se javila. Recimo, ja sam je pitala koliko beba od devet mjeseci treba da ima obroka dnevno, a ona mi je tražila da joj pošaljem snimak golog djeteta. Kada sam posumnjala da se iza svega krije neki manijak, napisala sam da treba da ih bude sram i da je to lažan profil, ona me je blokirala. Bijesna sam, mora da se otkrije ko stoji iza toga, a sigurno je u pitanju neki pedofil – ispričala je jedna od majki i dodala da je sve prijavila policiji, ali i društvenoj mreži na kojoj se sve i odigralo.

Još jedna majka obratila se lažnoj doktorki za pomoć, ali kada je lažna pedijatrica počela da insistira na razgovoru o polnom organu, sagovornica je posumnjala da se iza njenog profila zapravo krije pedofil.

Ugašen profil lažne doktorke

Iako je profil osobe koja se predstavljala na društvenim mrežama kao pedijatar Dragana Babić najvjerovatnije obrisan, roditelji koji su na osnovu kontakta posumnjali da je u pitanju neki pedofil poslali su printskrin kako je izgledao taj profil prije nego što je ugašen ili obrisan. Navodi se da je dotična osoba iz Prijedora, da je studirala Medicinski fakultet u Novom Sadu, kao i da navodno živi u Novom Sadu, ali ono što je jezivo jeste opis na profilu u kojem se navodi “Najlepši je poziv ljekara pedijatra, pošto su djeca ukras svijeta”.

– Ne znam da li je u pitanju žena ili muškarac, predstavlja se kao pedijatar i ja sam, kao i ostale mame iz grupe, pisala radi nekih savjeta. Pitala sam je za sirup, na šta je ona mene pitala da joj mu pošaljem slike djetetovog polnog organa – svjedoči još jedna uplašena majka, prenosi Kurir.

Osoba koja se krije iza profila navodnog pedijatra Dragane Babić tražila je od majki da djeci povlače kožicu na polnom organu, da to snime i da joj pošalju, vidi se po prepiskama. Kurir je pokušao sa stupi u kontakt s lažnom pedijatricom, ali profil nisu mogli pronaći, jer je vjerovatno obrisan, s obzirom na to da su majke isti prijavile i ovoj društvenoj mreži.

srpskainfo.com