Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 18. do 21. novembra realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 858 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 134 učesnika.

Iz saobraćaja je isključeno 112 vozača od kojih 107 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 3 vozača koja su odbila da se podvrgnu alkotestiranju i 2 vozača koja su odbila da se podvrgnu droga testu.

Lišenjem slobode zadržano je 14 vozača od kojih 11 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i tri zbog odbijanja alkotesta.

Policijska uprava Prijedorapeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor
Foto – ilustracija