Izviđački višeboj “Kozara 2022”, na kojem je najavljeno oko 300 učesnika, biće održan sutra u Prijedoru, u organizaciji Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović”.

Starješina Odreda Ernest Badnjević rekao je Srni da je izviđački višeboj “Kozara” njihova tradicionalna aktivnost koji je prvi put organizovan 1973. godine na Kozari i tada okupio ekipe izviđačkih odreda sa prostora cijele SFRJ.

“Od 2003. godine ponovo je oživljen i organizovan izviđački višeboj koji je okupio jedanaest ekipa sa prostora Republike Srpske, a 2004. godine sedamnaest ekipa sa prostora cijele BiH. Svake naredne godine broj učesnika višeboja je rastao da bi 2019. godine taj broj dostigao 453 učesnika”, naveo je Badnjević.

On je rekao i da već nekoliko godina za redom grad Prijedor podržava organizaciju i realizaciju ovog tradicionalnog izviđačkog takmičenja.

Na ovogodišnjem višeboju “Kozara 2022” učestvuju ekipe izviđačkih odreda iz Zavidovića, Banjaluke, Osijeka, Petrova, Banovića, Broda, Vareša, Zenice, Tešnja, Doboja, te ekipe odreda domaćina takmičenja.

Svečanost otvaranja počinje u 10.00 časova na platou mjesne zajednice Raškovac-stadion Poljana.

SRNA