Svečanim akademskim časom za studente prvog ciklusa studija, u Visokoj medicinskoj školi, u ponedjeljak je obilježen početak nove akademske godine. Na pet studijskih programa upisano je 98 redovnih i vanrednih studenata.

“Upisala sam smijer fizioterapija. Odlučila sam se za Visoku medicinsku školu u Prijedoru zato što sam dobila dobre preporuke, kada je u pitanju teoretska i praktična nastava”, rekla je Anastasija Marijanović iz Banja Luke.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi školuju se budući medicinari na pet studijskih programa fizioterapija, radna terapija, zdravstvena njega, medicinsko laboratorijsko inženjerstvo i sanitarno inženjerstvo.

“Pored teoretske trudimo se da poboljšamo i praktičnu nastavu, kabinetski i klinički dio. Uvijek postoje poteškoće, kao što je bila pandemija, kod pristupa zdravstvenim ustanovama, ali trudimo se da to održimo”, rekao je direktor Visoke medicinske škole Prijedor, Ilija Stijepić.

Srećan početak nove akademske godine studentima Visoke medicinske škole poželjeli su i predstavnici Gradske uprave Prijedor.

“Na dvije visokoškolske ustanove u Prijedoru školuje se 530 studenata. Želim uspješan početak nove akademske godine svim studentima i profesorima. Grad Prijedor je svakako tu za sve potrebe kada govorimo o obrazovanju, od osnovnoškolskog do visokoškolskog”, rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

kozarski.com