Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijeme za dvije grupe mališana i to iz Dječijeg vrtića “Radost” i Osnovne škole “Desanka Maksimović”, a povodom obilježavanja ovogodišnje Nedjelja djeteta.

Bila je ovo prilika da gradonačelnik čuje šta najmlađi stanovnici misle i znaju o ljudima koji se nalaze na čelu grada, o poslovima koje obavlja gradonačelnik i kako rješava mnoge gradske, ali i njihove probleme.

“Meni je bilo izuzetno drago kada sam čuo da njih muče problemi kao što su igrališta i nove igračke, a nikako nešto teže , tako da sam ih veoma rado i vrlo pažljivo saslušao kako bih znao kako i šta dalje da radimo da bi im djetinjstvo učinili srećnijim”, rekao je Javor.

On je dodao da je zadivljen njihovom zrelošću i razmišljanjem o mnogim životnim stvarima.

“Veoma raduje što sam čuo njihova razmišljanja, kao i da će njihova buduća zanimanja biti i fudbaler i učiteljica, i naučnik pa i gradonačelnik. To ohrabruje i vjerujem da nam stasavaju veoma odgovorne i ozbiljne generacije koje zaslužuju svako naše poštovanje”, poručio je Javor.

Prijem je za grupu osnovaca organizovao i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović koji je radoznalim mališanima pokušao da dočara kako to izgleda jedan radni dan u Skupštini grada.

“Veoma zrela razmišljanja imaju koja treba da nas podstaknu da mnogo bolje i više radimo i budemo im podrška u njihovom odrastanju”, istakao je Duratović.

Pjesma, dječiji osmjesi i njihov žamor na trenutak su prošli kroz prostorije Gradske uprave i Skupštine grada upravo kako i treba biti kada se obilježava Nedjelja djeteta u našem gradu.

Iz kabineta gradonačelnika, kao organizatora niza manifestacija, povodom Nedjelje djetata, upućen je poziv svim mališanima našeg grada na “Karneval zabave” u Pozorištu Prijedor koji će biti održan u srijedu, 5. oktobra od 17.00 časova.

“Podijeli radost, znanje, ljubav” je moto pod kojim se obilježava ovogodišnja Nedjelja djeteta.

prijedorgrad.org