Kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić izjavio je večeras u Prijedoru da ova stranka vjeruje u uspjeh svojih kandidata, kako za inokosne funkcije, tako i za Narodnu skupštinu i parlament BiH.

“Vjerujemo da ima budućnosti za Republiku Srpsku. Tokom cijele kampanje smo govorili da DNS ima plan koji je nacionalan i racionalan, a to je ekonomska, energetska stabilnost, plata od 2.000 KM, penzija od 1.000 KM, stanovi za hiljadu mladih bračnih parova i uopšte mladih u naredne četiri godine”, rekao je Nešić.

On je istakao da DNS želi jaku, stabilnu Republiku Srpsku bez prenosa nadležnosti institucija Srpske na nivo BiH.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić istakao je da je DNS vodio kulturnu kampanju bez uvrede za bilo koga i da su ponudili konkretna rješenja za oporavak.

“Možda smo jedini na političkoj sceni izašli sa konkretnim prijedlozima za oporavak Republike Srpske”, smatra Jovičić.

On je dodao da će se, ukoliko postane predsjednik Republike Srpske, zalagati za opšte, političko jedinstvo srpskih partija, te istakao da DNS ne trguje interesima Republike Srpske.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić očekuje dva direktna mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Kandidat DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dragan Savanović očekuje da će građani izaći na izbore i da će se opredijeliti za DNS, jer je ova stranka istakla kvalitetne i iskusne kadrove spremne za razgovore o svim pitanjima, osim urušavanja i prenos nadležnosti Republike Srpske na druge nivoe.

***Sponzorisana objava***