Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 13. do 15. septembra 2022. godine u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ realizovana je pojačana kontrola tehničke ispravnosti motornih vozila sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz učenika.

U toku akcije kontrolisano je 351 vozilo, a na vanredni tehnički pregled upućeno je 61 vozilo. Vanrednim tehničkim pregledom kod 54 vozila utvrđena je tehnička neispravnost.

Iz saobraćaja je isključeno 48 vozila, od čega 45 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i tri zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.

Od ukupnog broja vozila upućenih na vanredni tehnički pregled devet je autobusa, od kojih je kod 5 utvrđena tehnička neispravnost. Iz saobraćaja je zbog utvrđene tehničke neispravnosti isključeno 5 autobusa.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozila tokom akcije, zbog manje ili veće tehničke neispravnosti, kao i zbog odbijanja da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu, prekršajnim nalogom sankcionisana su 173 vozača, a podneseno je i deset zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisan je 41 vozač.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise i da posebnu pažnju posvete tehničkoj ispravnosti vozila.

PU Prijedor
Foto – ilustracija