Mlada glumica i učenica Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora, Biljana Čekić, poznata kao Dara iz Jasenovca iz istoimenog filma, pozvala je danas sve srednjoškolce i osnovce u RS da učestvuju u humanitarnim akcijama Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

”Mi smo tu da im pokažemo da mislimo na njih. Naravno, i da od Nikoljdana pa do pravoslavnog Božića prikupimo paketiće za njih”, dodala je Biljana.

Akciji za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji i opremanju Dnevnog centra ”Podrži me – 9. januar” rado se odazivaju u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi Prijedor.

”Ja se iskreno nadam da ćemo uz pomoć naše učenice Biljane Čekić prikupiti dovoljno sredstava za opremanje Dnevnog centra. Naša škola se odaziva svim humanitarnim akcijama”, navela je Branka Kovačević, bibliotekar u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi Prijedor.

Humanitarne akcije za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji realizovane su i u prethodne dvije godine. Učestvovalo je više od 100.000 učenika, uz čiju pomoć je građen Dnevni centar. Akciju ”Spojimo djecu Kosova i Metohije” i izgradnju ovog centra podržao je i Grad Prijedor. Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov pozvao je sve učenike osnovnih i srednjih škola, humane ljude, privatna i javna preduzeća da pomognu opremanju Dnevnog centra ” Podrži me – 9. januar”. Do sada je u izgradnju ovog humanog objekta utrošeno oko 300.000 evra, a za opremanje je potrebno još oko 100.000 eura.

kozarski.com