Opozicione stranke, Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića, u srijedu 31. avgusta ove godine u Prijedoru organizuju mirni javni protest pod nazivom “Odbrana Ljubije”.

Kako je najavljeno na Facebook stranicama Jelene Trivić i Mirka Šarovića, kandidata opozicijena predstojećim Opštim izborima za pozicije predsjednika Republike Srpske, odnosno člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, protest će biti održan na Malom gradskom trgu sa početkom u 18 časova.

-Pozivam sve građane Prijedora i okoline da se odlučno suprotstavimo otimačini i rasprodaji ključnih resursa Republike Srpske. Milijarde vrijedan resurs se predaje u ruke fantomskoj firmi. Znamo kako su prolazile firme koje je dovodio Milorad Dodik i koji su rezultati njegovih “investicionih” pohoda. Pustoš. Ne dozvolimo da se to desi Ljubiji i Prijedoru. Braneći Ljubiju, branimo Republiku Srpsku!- navodi se u objavama koje se nalaze na Facebook stranicama Trivićeve i Šarovića.

Priredio – www.prijedordanas.com