Stav Gradskog odbora SDS Prijedor bio je da ovaj grad kao najveći u regiji zaslužuje da nosi listu na oktobarskim izborima, tvrdi Maja Dragojević-Stojić.

Naime, Dragojević-Stojić koja je inače predsjednica Gradskog odbora SDS Prijedor i član Predsjedništva ove partije nije dobila podršku Glavnog odbora da bude nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan za Narodnu skupštinu RS.

Potop Maje Dragojević Stojić: Htjela da bude nosilac liste SDS, pa dobila samo sedam glasova

– Moj stav, ali što je još važnije, stav mog Gradskog odbora bio je da Prijedor kao najveći grad u regiji zaslužuje da nosi listu na oktobarskim izborima. To nije plod moje lične ambicije, već jedna od početnih stavki koja bi nam dala veću šansu za dobar rezultat. To ne bih čak morala biti ni ja, već bilo ko iz Gradskog odbora u Prijedoru ko ima snagu i težinu da se bori. Nije mi ni u kom slučaju padalo na pamet da nagovaram ljude po Glavnom odboru da se glasa za mene. To bi bilo suludo!-napisala je Dragojević -Stojić na svom fejsbuk profilu.

Ona je dodala da smatra da izbor nosioca liste mora biti stvar realne procjene, a ne lobiranja ukoliko je cilj isključivo dobar rezultat.

– Nikada nisam patila za bilo kakvim funkcijama, niti listama. Neko sam ko od politike ne živi i želim tako da i ostane. Imam svoj posao za koji sam se školovala i on će mi uvijek biti prioritet – navela je ona između ostalog .

Tvrda da je za nekoliko godina političkog angažovanja primila veliki broj udaraca.

– Uglavnom su dolazili iz suprotnog tabora, što mogu opravdati žarom političke borbe. Međutim, kada u političkoj organizaciju kojoj pripadate morate iznova i iznova voditi borbe sa raznim “klanovima” i zbog svog beskompromisnog stava navlačiti gnjev pojedinca koji žele da vam se osvete, to je ono što je poražavajuće – navodi ona.

Dragojević-Stojić poručuje da nije neko ko će unutarstranačke probleme iznositi javno i davati povoda “režimskim medijima da kreiraju tekstove na štetu opozicije”.

– Međutim, čitajući naslove kako sam “potopljena” na Glavnom odboru ne mogu da se ne oglasim – poručila je ona.

Dragojević-Stojić je za nosioca liste u Izbornoj jedinici jedan dobila samo sedam glasova od 73 prisutna delegata.

Ubjedljivu podršku Glavnog odbora SDS dobio je Mladen Šumar iz Novog Grada kojeg je podržalo 57 delegata.

srpskainfo.com