Maja Dragojević Stojić dobila je odlučno ne Glavnog odbora SDS da bude nosilac liste za Izbornu jedinicu jedan za Narodnu skupštinu.

Članicu Predsjedništva SDS podržalo je svega sedam od 73 prisutna delegata, koliko je dobio i Nikola Zlojutro iz Kozarske Dubice. Ubjedljivu podršku GO SDS dobio je Mladen Šumar iz Novog Grada kojeg je podržalo 57 delegata.

To je epilog sjednice GO SDS na kojoj je Mirko Šarović dobio jednoglasnu podršku za kandidaturu za člana Predsjedništva SDS. Izvori iz SDS kažu da se jedino glasalo o listi za Izbornu jedinicu jedan jer je Dragojević Stojić insistirala da ona bude nosilac liste.

– Predsjedništvo nije stalo iza nje kao nosioca i prepustilo je GO da odluči. Rezultat glasanja sve govori – kažu naši sagovornici i dodaju da Dragojević Stojić nije došla na GO SDS što su delegati protumačili kao pokušaj ucjene.

– To što nema podršku za nosioca liste posljedica je njenog odbijanja da 2020. godine odustane od kandidature za gradonačelnika Prijedora u korist Dragutina Rodića. Tim je SNSD tronizovan u Prijedoru i svakako da ona nosi odgovornost – kažu iz SDS.

srpskainfo.com