Proteklog vikenda, Udruženje za očuvanje tradicije je organizovalo putovanje povodom učešća rekreativno-veteranske grupe na koncertu “Ruka ruci – zaigraj” u organizaciji KUD “Koreni” iz Bačke Palanke.

-Osim učešća na koncertu i predivnog druženja koje su naši domaćini iz Bačke Palanke organizovali, naši članovi su imali priliku da obiđu i određene znamenitosti u Beogradu u toku nedjeljnog izleta – potvrđeno je iz Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

U isto vrijeme, predstavnici prijedorskog Udruženja, članovi Udruženja koreografa narodnih igara Srbije – reprezentativnog udruženja u kulturi, učestvovali su u radu sjednice Skupštine pomenutog udruženja.

-Koristimo priliku da se zahvalimo domaćinima u Bačkoj Palanci na gostoprimstvu te gospodinu Radi Bosiću iz Vukovara, našem saradniku u organizaciji Međunarodnog festivala foklora “Kozarsko kolo”. U isto vrijeme iskazujemo zahvalnost preduzeću “Ferum” doo Prijedor, koje nam je obezbijedilo majice za ovu priliku, kao i preduzeću “Kasko turs” iz našeg grada koje je organizovalo prevoz naših članova. Puni prelijepih utisaka sa ovog putovanja, radujemo se novim izazovima – navode iz Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor