U Gradskoj upravi organizovan je prijem za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju na području Prijedora.

Bila je to prilika da se još jednom analizira saradnja lokalne vlasti i vjerskih zajednica i uputi zajednička poruka.

Predstavnici vjerskih zajednica zadovoljni su podrškom koju im pruža gradska administracija.

Kako su istakli na novogodišnjem prijemu, to je pravi put za bolji život na ovim prostorima.

„Sa zadovoljstvom možemo istaći da smo imali dobru saradnju i podršku Gradske uprave“, istakao je Amir Mahić, glavni imam Medžlisa Kozarac.

Predstavnici vjerskih zajednica izrazili su nadu da će dobra saradnja sa Gradom biti nastavljena i u narednom periodu, od čega će najveću korist imati građani, bez obzira kojoj vjeri pripadali.

„Želimo izraziti svoju blagodarnost Gradskoj upravi na svemu onome što su do sada činili na planu prijema i saradnje sa predstavnicima vjerskih zajednica. Ovom prilikom želim zablagodariti i našim prijateljima iz drugih vjerskih zajednica, što će zaista naša misija među našim podanicima donijeti koristi i dobra ovome gradu“, rekao je protojerej stavrofor Mladen Majkić.

U ime Gradske uprave, predstavnike vjerskih zajednica primio je predsjednik Skupštine Mirsad Duratović.

On je obećao da će Gradska uprava i dalje pomagati vjerske zajednice i izrazio očekivanje da će i u narednom periodu, svi zajedno kao i do sada, graditi još bolje međuljudske odnose.

Duratović je takođe istakao da su na prijemu zajednički osudili pojavu grafita neprimjerenog i uvredljivog sadržaja.

Predstavnici vjerskih zajednica i Gradske uprave složili su se da je zajednička izgradnja suživota, dijaloga i povjerenja ključ napretka i razvoja lokalne zajednice.

kozarski.com