Rezultati programa Omladinska banka predstavljeni su u Gradskoj upravi i tom prilikom je istaknuto da je u ovoj godini u Prijedoru realizovano 12 projekata i jedan mikrobiznis.

Direktor programa Omladinska banka Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da ova fondacija već treću godinu ima memorandum o saradnji sa Gradskom upravom Prijedor kojim je definisan razvoj programa Omladinske banke Prijedor i planirana podrška za 50 projekata i osam mikrobiznisa.

“Za ove tri godine uspješno smo podržali 32 projekta i četiri mikrobiznisa”, rekao je Pauković novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da putem ovog programa mladi uzrasta od 17 do 35 godina imaju mogućnost da apliciraju za projekte ili da dobiju sredstva za pokretanje vlastitog biznisa, navodeći da je u BiH u ovoj godini kroz 52 lokalne omladinske banke podržano više od 600 projekata i 90 mikrobiznisa.

Koordinator Omladinske banke Prijedor Srđan Šobot rekao je da je treća godina rada ujedno i godina sa najviše realizovanih projekta, te da je vrijednost ovog programa u razvijanju aktivizma i preduzetničkog duha kod mladih.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačvečić rekao je da grad Prijedor mora biti otvoren grad u kojem mladi imaju apsolutnu podršku i prostor da razvijaju kreativne ideje.

Milan Sadžak iz Udruženja građana “Čuvari Sane” rekao je da je ovo udruženje posredstvom Omladinske banke realizovalo projekat čišćenja i uređenja obala na kupalištima LJubin Brod i Ušće.

“Tu se vidi kako veliki posao može da se uradi za 1.500 KM”, dodao je Sadžak.

prijedorgrad.org