Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Prijedor Aleksandar Milješić izjavio je juče da škole u tom gradu poštuju sve mjere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“U srednjim školama sedam nastavnika i 15 učenika je pozitivno na koronu, a po šest nastavnika i učenika je u izolaciji. U osnovnim školama pet nastavnika i 11 učenika je pozitivno, a jedan nastavnik i 21 učenik u izolaciji”, rekao je na današnjoj sjednici prijedorske Skupštine grada Milješić, koji je i odbornik SNSD-a u lokalnom parlamentu.

On je dodao da sve ovo navodi da bi ljudi bili informisani.

“Pridružujem se apelima svima da se vakcinišu i zahvaljujem za saradnju Higijensko-epidemiološkoj službi i upravi Doma zdravlja Prijedor, koji svakodnevno razmjenjuju informacije sa školama, jer opravdanje učenicima i zaposlenima u školama je obavezno kako bi se pravdali izostanci sa nastave i radnih mjesta”, naveo je Milješić.

Prethodno su gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i više odbornika Skupštine grada pozvali sugrađane da se vakcinišu i pozdravili inicijativu prijedorskog Doma zdravlja da proaktivno djeluje prema nadležnim ustanovama republičkog nivoa radi početka vakcinisanja trećom dozom.

Skupština grada Prijedora imenovala je danas novu Gradsku izbornu komisiju na period od sedam godina, budući da je dosadašnjoj istekao mandat.

SRNA