Pogledajte šta je sve na programu od 30. septembra!

U četvrtak, 30. septembra, Prijedor postaje domaćin CineStar Cinemas, najmodernijeg i najvećeg kino lanca u državi i regionu, a već od danas ljubitelji najvećih filmskih ostvarenja svoje ulaznice mogu kupiti putem web stranice cinestarcinemas.ba.

Prijedor će od ove sedmice biti bogatiji za 3 moderno opremljene kino dvorane s 222 udobnih CineStar sjedišta, uključujući VIP i LOVE BOX sjedišta iz kojih ćete moći uživati u sjajnom kino repertoaru CineStar Cinemas u sklopu tržnog centra Patrija. Od prvog dana možete pogledati horor triler „Ne diši 2“, dok je za ljubitelje regionalnih filmskih ostvarenja, na programu film „Toma“, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću. Za ljubitelje vesterna preporučujemo film „Cry Macho“, posljednji, oproštajni film slavnog reditelja i glumca, četverostrukog dobitnika Oscara Clinta Eastwooda, a od vizionarskog reditelja Davida Loweryja dolazi svjež i odvažan okret klasične priče o vitezovima okruglog stola u filmskoj avanturi „Zeleni vitez“. Iz studija Marvel stiže nam još jedan superherojski akcijski spektakl „Shang-Chi i legenda o deset prstenova“, o majstoru Kung fua čiji je otac član zloglasne organizacije Deset Prstenova koju smo upoznali kroz ranije Marvelove filmove, a kako su dvije američke domaćice ukrale 40 miliona dolara pogledajte u komediji „Kraljice kupona“ čija se radnja bazira na istinitoj priči o najvećoj prevari krivotvorenim kuponima u istoriji SAD-a. Od 30. septembra u CineStar Cinemas Prijedor možete pogledati i akcioni triler „Iza rešetaka“, te ljubavnu dramu „Poslije svega: Pad“, nastavak uspješnice serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljen prema bestseleru književnice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

Za najmlađe filmoljubce već od prvog dana biti će ponuđena akcija Super crtići po promo cijeni od 3KM, a na programu je nastavak velikog animiranog hita „Avanture obitelji Bigfoot“. U oktobru ne propustite pogledati spektakularne filmove „Dina“ i „Posljednji dvoboj“, te predivnu Disney animaciju za djecu „Nesavršeni robot Ron“.

Posjetioci CineStar Cinemas Prijedor će sve filmove gledati u visokoj kvaliteti slike zadivljujuće svjetline, živih boja i visokog kontrasta. U dvije dvorane su ugrađeni novi RealD 3D sistemi koji podižu kvalitetu 3D prikaza slike kako bi posjetioci imali osjećaj kao da su u središtu radnje filma. U sve tri dvorane se ugrađuju digitalna Crown pojačala zvuka te JBL zvučnici nove generacije čime je kvaliteta zvuka podignuta na nivo koji će se osjeti u svakom sjedištu dvorane.

I to nije sve! Svi posjetioci će pored vrhunskog filmskog programa moći uživati i u prepoznatljivim CineStar uslugama poput on-line prodaje ulaznica, CineSrijede – najpovoljnijeg dana u sedmici, Loyalty programa i Family paketa koji osiguravaju uštede, te brojih sadržaja poput proslava rođendana i matineja.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, a sa Prijedorom koje je njihovo 26. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, kino lanac će imat 161 dvoranu i preko 24.700 sjedišta. Prijedor je ujedno sedmi grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom prošle godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta. CineStar porodici posljednji su se pridružili Zenica, u decembru prošle godine, i tako postala bogatija za 3 moderno opremljene dvorane sa preko 300 sjedišta, te CineStar 4DX Sarajevo koji je sa 10 moderno opremljenih kino dvorana i preko 1450 sjedišta najveće, ali i najmodernije kino u Bosni i Hercegovini.

U junu 2019. godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada ‘International Exhibitor of the Year’ dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Više informacija kao i online kupovina ulaznica dostupno je na CineStar web stranici cinestarcinemas.ba

Vidimo se u CineStaru Prijedor od 30. septembra!