Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Goran Predojević izjavio je danas da će klub odbornika ove stranke u Skupštini grada Prijedora biti protiv mijenjanja odluke o radnom vremenu.

On je na konferenciji za medije u Prijedoru rekao da je Prijedor krajem 2019. godine bio prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je skratila radno vrijeme nedjeljom.

„Prijedlog gradonačelnika bio je da se nedjeljom radi do podneva, bilo je i prijedloga da se ne radi nikako, a na kraju je skupštinska većina usvojila odluku da se radi do 13.00 časova. Mi nismo za to da se sada ponovo radno vrijeme produžava“, rekao je Predojević.

On je naveo da mnoge lokalne zajednice su nakon Prijedora pokrenule inicijative za ukidanje ili skraćenje rada nedjeljom i da ne bi bilo u redu da sada Prijedor ide suprotno od toga.

„Poslije te odluke iz 2019. da se radi do 13.00 čadova nije bilo primjedbi niti žalbi ni od poslodavaca ni od privrednika ni od građana i naš stav je da se takva odluka ni ne mijenja“, dodao je Predojević.

On je pozvao sugrađane koji imaju problem ili pitanje koje žele aktualizovati da se jave u prostorije DNS-a gdje će uskoro početi sa radom odbornička kancelarija.

„Mi nismo u prilici da donosimo odluke, ali možemo kandidovati teme u Skupštini grada i pomoći rješavanju pitanja, kao što je to nedavno bio slučaj sa propustima prilikom upisa djece u vrtić“, poručio je Predojević.

Potpredsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Zoran Knežević rekao je da gradske vlasti poslove koji su redovni predstavlja kao strateške, a da projekti koji ne donose novu vrijednost i ne zapošljavaju radnike nisu strateški.

„Cilj nam je da okupimos stručan i kompetentan tim u privredni savjet koji će raditi na kristalizaciji projekata koji jesu strateški, koje ćemo onda da nominujemo do narednih lokalnih izbora da narod da svoj sud o tome“, dodao je Knežević.

SRNA