Još jedna tragedija u Prijedoru u kojoj je nastradalo dijete desila se u četvrtak, kada je jedanaestogodišnjak M.V. iz tog grada poginuo nakon što je kvadom sletio s puta.

Nova saobraćajna tragedija koja je potresla ovaj grad, u kojem se u protekom periodu, nažalost, samo nižu crne brojke čiji su akteri maloljetnici, desila se u četvrtak oko 21 čas u naselju Veliko Palančište, u Prijedoru.

Poginuo maloljetnik iz Prijedora: Kvadom sletio s puta, ljekari nisu uspjeli da ga spasu

Naime, jedanaestogodišnjak, koji je inače iz tog mjesta, vozeći četvorotočkaša, izgubio je kontrolu nad vozilom te je sletio na jednom dijelu nekategorisanog puta.

Usljed slijetanja dječak je zadobio teške tjelesne povrede, te su ljekari pokušali da ga spasu, ali nažalost, bezuspješno.

Iako je dječaku pružena hitna medicinska pomoć, te je zbog težine povreda prevezen u prijedorsku bolnicu, nažalost, on je podlegao povredama.

Policiju su o ovom slučaju obavijestili ljekari iz Hitne pomoći, koji su primili dječaka s teškim povredama.

Tragedija kod Prijedora: Dječak poginuo u slijetanju četverotočkaša

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da im je oko 21.10 prijavljeno da se na nekategorisanom putu u naselju Veliko Palančište, u Prijedoru, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradalo jedno lice.

“U prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na licu mjesta izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je do saobraćajne nezgode došlo slijetanjem s kolovoza četvorotočkaša kojim je upravljalo maloljetno lice i koje je usljed zadobijenih povreda preminulo u JZU Bolnica ‘Dr Mladen Stojanović’ u Prijedoru”, navode iz policije.

Izvor blizak istrazi rekao je da se spro-vode istražne radnje kako bi se utvrdili uzroci i sve druge okolnosti ove nesreće, odnosno da li su brzina ili pak neiskustvo djeteta vozača doveli do ovakve tragedije.

Ova nesreća potresla je Prijedorčane, koji su proteklog vikenda izgubili mladog sugrađanina, takođe jedanaestogodišnjaka, koji je, kako smo pisali, poginuo u subotu kada je vozeći se na biciklu izgubio kontrolu i udario u mazdu.

Izvori bliski istrazi rekli su nam da je dječak navodno bio zakačen na skuter, kojim je takođe upravljao maloljetnik, pa je u jednom momentu izgubio kontrolu i preletio na suprotnu stranu ceste kojom je dolazilo vozilo.

Tada su pripadnici Policijske uprave Prijedor apelovali na vozače da poštuju saobraćajna pravila, a posebno na bicikliste i motocikliste, kao i na roditelje da obrate dužnu pažnju na maloljetna lica koja su učesnici u saobraćaju.

Međutim, nažalost desila se još jedna tragedija u kojoj je prerano ugašen mladi život, te je policija ponovo uputila apel kako učesnicima u saobraćaju, tako i roditeljima maljoljetnika kako bi se spriječile ovakve tragedije.

nezavisne.com