Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 468 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 64 osobe.

Radi se o 36 muških i 28 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, 26 srednje i 34 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 35 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine, Zvornika i Mrkonjić Grada, tri iz Čelinca, po dvije iz Pala, Prijedora, Prnjavora i Srpca i po jedna iz Gradiške, Istočne Ilidže i Laktaša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Gradiške, Trebinja, Šipova i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 43.219 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 2.244 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 36.104 osobe, a testirano je ukupno 200.899 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 499, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 219, a u opštim bolnicama 280.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.260 osoba, a nadzor je završen kod 139.941 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske