Članovi Udruženja građana za pomoć oboljelima od astme „Anemona” iz Prijedora iskoristili su protekli vikend da ponovo posjete Kozaru.

-S obzirom da su još od marta mjeseca zbog situacije sa korona virusom na snazi brojna ograničenja, ove godine smo česti gosti na našoj krajiškoj ljepotici koja nam omogućava da dišemo punim plućima. Od petka do nedjelje ovdje je boravilo trinaestoro djece koja su naši članovi. I ovoga puta smo imali naše standardne vježbe disanja i jutarnju gimnastiku, te šetnje po uređenim šumskim stazama kao i obilazak zanimljivih lokacija na Mrakovici. Zatekli smo i malo snijega ovdje pa su se djeca oprobala i u grudvanju – rekla je Ilinka Macura, predsjednica “Anemone”.

Ona je preporučila svim Prijedorčanima da iskoriste blizinu Kozare i posjete je, jer se radi o svojevrsnoj vazdušnoj banji koja sigurno dobro utiče na svačije zdravlje.

-Zahvaljujem se vlasniku motela “Bijele Vode” na Mrakovici koji je omogućio naš besplatan boravak na Kozari. Opet su nam bili sjajni domaćini sa svojom vrhunskom uslugom. Moram istaći i Auto centar “Auto D” Prijedor koji nam je omogućio besplatan prevoz – naglasila je Macura.

Udruženje građana za pomoć oboljelima od astme „Anemona” iz Prijedora postoji već 13 godina.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Anemona