Mještani Omarske kod Prijedora još žive u strahu od novih napada, jer policija nije otkrila ko stoji iza nedavnih oružanih pljački u kojima je za dlaku izbjegnuta tragedija.

U dva odvojena napada na području Omarske kod Prijedora, razbojnici su koristili automatsko oružje i sjekiru u namjeri da opljačkaju mještane.

– Prvo su na ulici napravili pravu sačekušu i napali ženu koja se vozila u automobilu kako bi je opljačkali. Zahvaljujući prisebnosti, razbojnici su ostali kratkih rukava. Međutim, ono što posebno zabrinjava to je da su napadači pucali na automobil što pokazuje da su spremni i ubiti kako bi se domogli novca – ispričao je za Srpskainfo ogorčeni mještanin Omarske koji je želio ostati anoniman.

Dodaje kako su u drugom napadu, takođe u Omarskoj razbojnici koristili sjekiru kako bi ukrali novac. Ovoga puta na meti maskiranih napadača bio je mještanin Omarske koji je u napadu razbojnika zadobio tjelesne povrede.

Izvor Srpskainfo iz istrage podsjetio je da su krajem oktobra trojica maskiranih napadača pucali iz automatske puške na “opel astru” kojom je upravljala Ljubica Romanić, ćerka Željka Romanića, vlasnika “Petog neplana” iz Omarske.

– Razbojnici su oko 23 časa napravili sačekušu za Romanićevu na lokalnom putu u mjestu Niševići kod Omarske, u blizini kuće Romanića. Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenom razbojništu – objasnio je izvor iz istrage.

Prijedor: Romanićeva kćerka za dlaku izbjegla metak

Tragedija prilikom napada na Romanićevu je izbjegnuta za dlaku.

Naime, hitac ispaljen iz automatskog oružja pogodio je zadnje lijevo svjetlo i završio u sjedištu automobila.

Romanićeva je uspjela da umakne napadačima nepovrijeđena.

Izvor blizak istrazi je ispričao da su razbojnici na put postavili betonski blok. Kada je Romanićeva naišla, pokušali su da je zaustave povicima: “Policija, policija”. Pretpostavlja se da su razbojnici željeli da je opljačkaju, te da su znali da nosi pazar iz ugostiteljskog objekta.

Prema nezvaničnim informacijama u razbojništvu su učestvovale ukupno četiri osobe. Naime, trojica su bila direktno uključena u izvršenje razbojništva, dok ih je četvrti saučesnik čekao u automobilu kojim su na kraju uspjeli pobjeći do dolaska policije.

– Tri maskirane osobe s automatskim puškama su bile na putu, a jedan je sjedio u autu pored. Postavili su betonski blok i pokušali da zaustave vozilo, uzvikivali su: “Policija, policija”. Ljubica je primjetila da su maskirani, pritisla je gas i uspjela pobjeći. Ispalili su hitac u zadnji dio vozila, a, na sreću, nisu je povrijedili – ispričao je ranije za medije Željko Romanić.

– Pretpostavljam da se radi o pokušaju pljačke, jer naša porodica ni sa kim nije u zavadi i nema razloga za napad. Ćerka je nosila pazar iz dva lokala. Vjerovatno su razbojnici to znali pa su organizovali sačekušu da bi oteli pare – ispričao je Romanić i dodao da je Ljubica preživjela šok i traumu.

Policija je nakon oružanog napada blokirala Omarsku, ali od razbojnika nije bilo traga.

Tokom uviđaja, na mjestu napada pronađena je čaura automatske puške, a u automobilu koji je vozila Romanovićeva zrno.

PU Prijedor: Više maskiranih lica uz upotrebu vatrenog oružja pokušalo izvršiti razbojništvo nad ženom iz Omarske

Policijska uprava Prijedor nakon napada koji je uznemirio mještane saopštila je kratko da im je slučaj prijavljen.

– Prema prijavi, više maskiranih lica je uz upotrebu oružja pokušalo da zaustavi vozilo kojim je upravljala Lj. R. iz Omarske. To se desilo u Niševićima oko 22.50 časova. Obavljen je uviđaj, a u toku je istraga s ciljem pronalaska izvršilaca i utvrđivanja okolnosti krivičnog djela – navodilo se u saopštenju PU Prijedor.

I taman kada su mještani Omarske počeli zaboravljati pokušaj oružane pljačke porodice Romanić, dogodilo se novo razbojništvo.

Iz prijedorske policije je 26. novembra saopšteno kada su dvije nepoznate osobe naoružane sjekirom od R.L. ukrali novac. Tokom napada, razbojnici su i povrijedili žrtvu. I ovi napadači su uspjeli pobeći do dolaska policije.

Dva lica počinila razbojništvo: Sjekirom povrijedili Prijedorčanina i ukrali mu 120 KM

Mještani Omarske su ogorčeni, jer policija nije uspjela rasvijetliti nijedan napad.

-Nije ovo Čikago ili neki drugi milionski grad pa da lopovi u zemlju propadnu- dodao je sagovornik Srpskainfo.

ISTRAGA U TOKU
Iz Policijske uprave Prijedor potvrdili su da pomenuta krivična djela koja su se dogodila na području Omarske nisu rasvjetljena.
– Policijski službenici PU Prijedor preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja prijavljenih krivičnih djela – naveli su iz prijedorske policije.

srpskainfo.com
Foto – ilustracija